Wednesday, July 29, 2009

Semi-Late Night Post

I guess, I'm having low blood sugar tonight, maybe it causes by small amount of sleep....

Hopefully, I'll have tons of fun after work....wakakakak... Life is getting crazier now... Well, not really actually I'm just being dramatic...hehe..
Sooo...how's your weekend everybody? Me? Never better I even watched Hannah Montana: The Movie last week...hehehe.... I know there will be lot of people judging by my movie preference this time...huehehehe... Don't get me wrong Hannah Montana is totally enjoyable, despite for it's cheesy-ness but it's totally suitable for kids in range 12-15 years old. Disney always know how to make commercial good quality popcorn movie. I recommended you to watch it with your little sister or your little cousin or niece. Already watched Public Enemies too, a total cool film I must say... Johnny Depp played with his unbeatable charisma as always, even Christian Bale couldn't compare to his...hehe. Michael Mann (director) also presented cool-video-hand held camera style with non-stop gun firing...nice. I must admit, the story runs pretty slow but still enjoyable with open eyes. Totally different with Transformer 2 even there's lots of action, it makes me pretty sleepy. Public Enemies isn't a popcorn movie and maybe not attract for most female audience except you're totally in love with Johnny Depp like me..huehehehe... It's more like guy movies. 'Cause the movie involve lots of gun firing and how to get whatever you want (well, that's sooooo male-ego). And not to forget both lead actors played awesome acting for their roles (Oscar nomination, everyone??). I totally recommended this film for you guys.

Enough said, then....
Toddles.
Have a good night.

Friday, July 17, 2009

Another Blabbering List

10 Favorites

Favorite Season — musim liburan.... Sayang, gak ada musim beginian lagi buat gue...Wakakakak
Favorite Time — abis pulang kerja terus main kemana gitu
Favorite Food — comfort food kayak ice cream, blueberry chessecake, sushi
Favorite Drink — air mineral, frappucino
Favorite Ice Cream — any flavor
Favorite Sport — jalan-jalan di Kinokuniya PS
Favorite Actor — Johnny Depp, Leonardo DiCaprio, Edward Norton, Shia Labeouf
Favorite Actress — yang menarik, quirky dan berkharisma...huehehehe....

9 Currents


Current Feeling — santai
Current Drink — air mineral, Jungle Juice Orange
Current Time — 9.46
Current Show on TV — tadi pagi, nonton gosip di SCTV sama Trans 7
Current Mobile use — Nokia 7610
Current Windows — Mac Leopard punya Art Director gue
Current Underwear — unbranded heart pattern undies
Current Clothes — printed tee dengan brand yang gw kagak tau namanya (males gw nengok2 demi buat ngeliat brand-nya doang...hehe)
Current Thought — I WANT MORE ZAC EFRON.....huahahaha

8 Firsts

First Nickname — Petty
First Kiss — nyokap gw kali, ye
First Crush — teman satu kelas waktu 6 SD, tergila-gila berat dulu, tuh...wakakakak...+khilaf yg menyenangkan, I must say....+
First Best Friend — tetangga sebelah rumah namanya Icha, yang sering gue aniaya juga..huehehe..
First Job — penjual CD bajakan by order..huehehe...
First Toy — apa, ye?
First Pet — gak doyan miara apa-apa.. Too many responsibility, so little time..hehe..

7 Lasts

Last Drink — orange juice
Last Kiss — ngayal making out sama Zac Efron..HUAHAHAHA...
Last Meal — energen cereal rasa coklat
Last Web Site Visited — YouTube
Last Movie Watched — Table for Tree-nya Brandon Routh (sumpaaahhh...sampah banget tu film)
Last Phone Call — no one
Last TV show Watched — gossip show yang gue lupa judulnya apa

6 Have You Ever…
Have You Ever Broken the Law — too many times..
Have You Ever Been Drunk — not yet
Have You Ever Kissed Someone/Something You Didn’t Know — tempted to..wakakak..
Have You Ever Been in the Middle/Close to Gunfire — kagaklah emangnya gue John Dillinger
Have You Ever Skinny Dipped — no fucking way
Have You Ever Broken Anyone’s Heart — wah, kurang tau tuh
Have You Ever Been Broken Hearted — pernah, waktu cincin Troll gue rambutnya dipotong sama adek gue..kampretttt....

5 Things

Things You Can Hear Right Now — iTunes temen gue
Things On Your Bed — bantal, guling, selimut, majalah Cinemags
Things You Ate Today — masih dalam rencana
Things You Can’t Live Without — DVD, iPod, buku, majalah, celebs gosip
Things You Do When You Are Bored — jalan-jalan, belanja DVD/buku/majalah

4 Places You Have Been Today
– trotoar deket McD Kemang, Circle K, kantor, toilet

3 Things On Your Desk Right Now

komputer, handphone, bag

2 Choices — idealis atau realistis?
– Flexibly-Idealist

1 Place You Want To Visit
– Europe

Out of Expectation Summer Movie - Harry Potter: The Half Blood Prince

Tanpa perjuangan yang tidak terlalu berat, gue berhasil dapet tiket nonton Harry Potter: The Half-Blood Prince (HPTHBP) tepat di hari premiere-nya... Gue nggak inden dulu, loh langsung beli aja gitu di XXI PS dapet yang jam 21.15. Mungkin untuk mengantisipasi antrian kayak setan waktu release Transformer: Revenge of The Fallen (yang gak worth-it, kampret...) Pihak 21 menyediakan special untuk Harry Potter dengan 5 studio aja. Buset banget, deh cuma nyisain satu studio buat Ice Age 3 (kalo gak salah, ya.. Gak terlalu meratiin juga, sih).


I have to say, HPTHBP merupakan summer movie yang gue tunggu banget ditambah dengan trailer-nya yang oke. Dan bisa dibilang gue cukup mengilai bukunya..wakakakak... Dijamin lengkap semua koleksi gue beserta tongkatnya...hehehe. Kemaren juga sempet beli Cinemags edisi Bulan Agustus (Price: Rp 45.000, luar P. Jawa Rp 46.000) yang tentu aja menampilkan HPTHBP sebagai main cover (ada 4 versi cover yang bisa dipilih dengan 4 versi bonus magic wand yang berbeda juga) Covernya pake gambar poster kayak dibawah ini cuma bedanya ada tulisan Cinemags aja.


Sempet bingung juga milih cover yang mana, gue sempet minta second opinion segala sama temen gue..wakakakak...Totally gak penting, deh! Pilihan gue jatuh sama cover dengan gambar Ron Weasley sama Ginny Weasley, mengalahkan versi klasik gambar Harry Potter dan Professor Dumbledore. Dari sekian banyak majalah film yang special-edition HPTHBP, Cinemags paling oke dengan kualitas cover sampe bonusnya yang asik banget! Untuk edisi ini dapet magic wand (ada 4 versi), Snitch-pendant, collectible cards, Hogwarts & Lighting-scar Tattoo sampe yang standar kayak poster dan bookmark. Totally recommended buat die-hard fans Harry Potter.


Okeh, sekarang balik ke review film HPTHBP. Gue anggap semua orang secara garis besar udah tau lah, ya tentang apa cerita HPTHBP (sebenernya males aja gitu nulis sinopsis-nya...huehehe...) Buat yang gak tau, baca sana bukunya...wakakakak. Singkat kata, HPTHBP mengisahkan tentang perjalanan Harry Potter bersama Dumbledore untuk mendalami latar belakang/masa lalu Lord Voldermort, yang diharapkan pengetahuan tentang masa lalunya ini bisa dijadikan referensi untuk mengalahkan Voldermort.


Soooo, film-nya agak mengecewakan buat gue, kurang seru aja, gitu..... Huh, sebel juga jadinya. Karena agak diluar harapan, gue berharap tadinya akan lebih banyak action-nya gitu atau lebih thrilling-lah, ya... Karena bagi yang baca bukunya pasti tau kalo di buku ke-6 ini banyak peristiwa seru dan krusial yang terjadi. Bagaimana serunya perjalanan Harry bareng Dumbledore menyelami memory orang-orang yang berhubungan dengan masa lalu Voldermort dan kematian (lagi) salah satu tokoh penting di kehidupan Harry dan dunia sihir tentunya. Tapi yang terjadi di Film HPTHBP sepertinya lebih menyorot kepada perubahan kehidupan sosial dan asmara khas ABG antara Ron-Hermione-Lavender dan Harry-Ginny. Pokok penting dari film ini justru jadi seperti pemanis aja.


Yah, emang gak dijadiin pemanis banget juga, sih...hehehe... Cuma kalo menurut gue, adegan yang justru penting di bukunya dipersingkat dengan tidak baik di versi film-nya. Masa lalu Voldermort yang gue pikir akan diperlihatkan lebih dalem disini, lebih sekedar 'cukup-tau-aja'. Dan yang paling mengecewakan buat gue adalah adegan kematian.......... (udaaahhhh...sebut aja....wakakakak...) kurang dramatis, man! Nggak ngena secara emosi. Entah karena acting Daniel Radcliffe yang kurang oke atau emang secara adegan emang gak dibangun dengan baik. Huh, sebel!


Tapi ada beberapa poin plus di film HPTHBP


  • Adegan di dalam gua yang melibatkan inferi, jauh lebih creppy dari yang di buku. Keren banget, dah! Sukses membangun unsur thrilling di film ini.
  • Adegan Katie Bell yang terkena kutukan sukses dieksekusi secara menyeramkan. Scary face expression!!
  • Akting Helena Bonham Carter sebagai Bellatrix Lestrange oke banget, bo... Campuran antara insane dan aura membunuh yang pas.
  • Luna Lovegood tetap diperankan dengan baik oleh Evanna Lynch. Mencuri perhatian banget, walaupun cuma ada di beberapa scene aja. Masuk banget ke dalem karakter Luna yang emang quirky.
  • Rupert Grint yang getting sexier (wakakakak... Gue tau ini poin gak penting....)
  • Cinematography juga berhasil membangun keadaan dunia sihir yang lebih 'gelap' dengan special effect yang cukup oke juga.


Yaaaa...itu aja, sih.... Walaupun secara cerita emang kurang seru tapi gak sampe taraf membosankan kayak Transformer: Revenge of The Fallen (itu mah emang karena gak ada ceritanya...huehehe). Emang gak mungkin kalo adaptasi filmnya mau disamain kayak bukunya. Bisa-bisa  Ron, Hermione, dkk cuma dapet porsi yang secuil aja, karena emang buku ke-6 ini lebih emphasize ke Harry-Dumbledore-Voldermort.


Boleh, lah untuk penutup summer movie tahun ini (Eh, gak deh masih ada G.I. Joe).

I give 3 of 5 stars.


Wednesday, July 01, 2009

Money....Money...Money...



"Lack of money is the root of all evil"

-
George Bernard Shaw-

That quote suites me well (I heart Bernard Shaw!) at least, for today. It causes me: laziness, fast-paced heartbeat, exaggerated worries and etc lame effects....Waaaaaaaa!!! You know what it means, huh??? It means I almost broke again... My pay day was just 5 days ago, but I've already spent almost 1/4 of my salary. It's not even a week yet, what the f???? And I'm just try to reminiscing what stuff I've bought. And it was nothing necessary really...Ugh.. Where all that money went??

Making money is always being the hard part, everybody knows that. But it's always so damn easy to spent it even until not left any dime on your account. I know, it's all my fault for being impulsive and reactive. Reactive by means I easily to react for those gigantic SALE sign on Zara & Debenhams and for my
suddenly-popped-in-idea in my not-so-brilliant head... Let's say, all the sudden I got an idea to paint my nail with black nail polish (FYI, I'm rarely to paint my nail! And why black color? Gee, I dunno maybe I'm into for some kind of new alien-religion society..wakakak... Why in the hell I got those idea?!) And here it goes, just like Tsunami blast... I spent almost a hundred rupiahs for those nail polish and nail remover thingie. And not to mention I found out that is so fuckin' difficult to paint your own nail. Shit!!! What a smart move, Petty!

And my other sin is I love to leisure myself. I mean, I love eat good food in good restaurant, watching a movie (It's almost six days in a row I always watched movie in theater!!) and using a taxi for my leisure transportation. Arrrggggghhhhhhhhhh..... I think I should change this kind of lifestyle, I adopted it since I was in Junior High but, since I didn't have money on my own it was little bit in control. And the crazy thing is I'm still considering to bought a new pair of shoes that's been on SALE in Zara. Oh, God shall Thou forgive me!

I apologize for too many grumbles, it's a chronic side-effect to let my purse off the hook and left nothing but 2 sheets of Rp 10.000,-. Thankfully, I don't have a credit card so, I don't get stuck with that devilish-circle of buy more-debt more. This is what happened if you let yourself into brand consumerism and a lifestyle that I don't supposedly own. Speaking of consumerism, I work in advertising industry for God's sake! I'm the one who get paid for making people wear those Topshop brand and thought they're as cool as Kate Moss or making people to subscribe those overly expensive pay TV and make they feel in some social-class climbing. Also not to mention, I'm taking part for making people bought those cosmetic brand and deceit them with those over-exposure digital imaging model. Speaking of devil's work...huehehe.. Ironically, I'm also those people who get persuaded for that consumerism lifestyle.

Enough said, then... I better to figure it out how am I gonna support my living for 3 more weeks.

Toddles.
Have a good day everyone.